Hozzávalók egy
26 cm-es tortaformához:
-
40 deka reszelt répa
-
28 deka barna cukor (lehet fele méz is )
-
20 deka vaj
-
4 db nagyobb tojás
-
20 deka liszt
-
10 deka darált dió vagy mandula
-
fél tábla (5 deka) étcsoki
-
1 zacskó sütőpor
-
1 tk őrölt fahéj + fél kk só
Hozzávalók az étcsokis krémhez:
-
25 dkg rama
-
20 dkg étcsoki
Hozzávalók a fehércsokis krémhez:
-
12,5 dkg rama
-
10 dkg fehércsoki
Díszítéshez:
-
tojás cukor
-
darált dió vagy mandula darált zabpehely
Pucoljunk meg és reszeljünk le 40 deka répát. Figyelem, reszelve legyen 40
deka! Keverjük simára a cukrot az olvasztott vajjal, elég kézi habverővel.
Majd adjuk hozzá a tojásokat. Egy tálban keverjük össze a kimért lisztet + diót
+ sütőport + sót + fahéjat + répát. Most keverjük hozzá a száraz hozzávalókhoz
a barna cukros vajas-tojásos masszát és jól keverjük el az egészet Majd ebbe
szórjuk a fél tábla, késsel apró darabokra vágott étcsokit. Végül az egészet
egy előre kivajazott és liszttel finoman kiszórt, 26 cm-es tortaformába kanalazzuk. Előremelegített
sütőben kb 1 óra alatt készül el, de tűpróbával ellenőrizzük időnként. Hagyjuk
kihűlni, addig elkészítjük a krémet. Gőz felett megolvasztjuk az ét és a
fehércsokit külön tálakban, majd a vajjal habosra keverjük őket külön-külön. Az
étcsokis krémet a torta oldalára kenjük, a maradékkal pedig megdíszítjük a
torta tetejét. ( De ha soknak találjuk, akár a torta közepére is kenhetünk. ) A
fehércsokisat pedig a tetejére kenjük, az oldalára tegyünk még darált diót vagy
mandulát és a tojásokkal díszítsük. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése