Hozzávalók:
-
2
tojás
-
1
dl tej
-
só,
őrölt bors
-
frissen
reszelt szerecsendió
-
6
db 2 centi vastag baguette-szelet
-
6
ek olívaolaj
-
4
szál újhagyma
-
1
gerezd fokhagyma
-
50
dkg csirkemáj
-
1
dl száraz sherry vagy pezsgő
-
1
tk+ 1 ek balzsamecet
-
1
tk méz
-
4
maroknyi rukkola vagy madárbegysaláta
A tojásokat
egy tálba ütjük és kézi habverővel hozzákeverjük a tejet, sózzuk, borsozzuk és
fűszerezzük egy pici szerecsendióval. A baguette szeleteket alaposan
belemártjuk, hogy minél többet szívjanak magukba. Egy serpenyőbe 3 ek
olívaolajat öntünk és közepesen erős tűzön aranybarnára sütjük őket. Kiszedjük
egy tálra és az előmelegített sütőbe tesszük, hogy melegen maradjanak.
Ugyanebbe a serpenyőbe öntünk 1 ek olívaolajat és megpároljuk benne a
felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát, majd mehet rá a máj és
megsütjük. Hozzáöntjük a sherryt, a balzsamecetet és a mézet és összeforraljuk.
Sózzuk, borsozzuk és ezt is kiszedjük egy tálba. Még mindig ugyanebbe a
serpenyőbe melegítünk 2 ek olívaolajat és 1 ek balzsamecetet, ez lesz az öntet
a salátára. Kiteszünk egy marék rukkolát meglocsoljuk az öntettel,
összeforgatjuk és mehet rá a máj, a tetejére pedig a baguette korona és egy kis
frissen őrölt bors.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése