Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű
formához:
25 dkg margarin
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg cukor
3 tojás
csipet só
15 dkg sima liszt
3 ek. búzakorpa
1 csomag sütőpor
25 dkg sült tök pürésítve
Kevés margarin és liszt a forma kikenéséhez, 1,5 dl habbá vert tejszín a díszítéshez.
25 dkg margarin
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg cukor
3 tojás
csipet só
15 dkg sima liszt
3 ek. búzakorpa
1 csomag sütőpor
25 dkg sült tök pürésítve
Kevés margarin és liszt a forma kikenéséhez, 1,5 dl habbá vert tejszín a díszítéshez.
A
sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy hőálló tálba kockázzuk a margarint,
beletördeljük a csokoládét, és betesszük olvadni a melegedő sütőbe. Így nem
kell külön vízgőz felett végezni az olvasztást. A cukrot a tojásokkal simára
keverjük. Közben a csokoládét kivesszük, átkeverjük, ha még nem olvadt el
teljesen, visszatesszük kicsit a sütőbe, de vigyázzunk, nehogy túlmelegedjen. Kimérjük
a lisztet, hozzáadjuk a búzakorpát, sütőport, a csipet sót. A csokoládét a
margarinnal szép fényesre keverjük, kicsit hűlni hagyjuk. Egy 22 cm átmérőjű
kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal, liszttel áthintjük. A langyos
olvasztott csokoládét a tojásokhoz adjuk, simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztes
keveréket, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a pürésített
sült tököt. Ne keverjük sokáig, mert tömör lesz a tészta. Elegyengetjük a
tortaformában és 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha megszurkálva pár
kis morzsa tapad még a tűre. Ne süssük túl, mert kiszárad. Ha nagyon pirulna a
teteje, tegyünk fölé alufóliát. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen
kihűlni. A formából kivéve tejszínhabbal díszítjük és fahéjjal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése