2018. május 31., csütörtök

Kókuszos kiflik




Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 2 db tojássárgája (nagyobb)
  • 25 dkg margarin
  • porcukor
Egy közepes méretű tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk cukrot, a citrom lereszelt héját, a tojások sárgáját és a margarint, és alaposan összedolgozzuk. Nagyobb tepsiket kibélelünk sütőpapírral a tésztából pedig kifli formákat sodrunk. Előmelegített sütőbe toljuk és 15 perc alatt megsütjük. A kiflik ekkor még puhák és törékenyek, ezért a tepsiben hagyjuk kb. 5 percet pihenni, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. (Közben a külső része picit ropogóssá válik, de a belseje finom, omlós marad.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése