2018. május 31., csütörtök

Epres túrógombóc hidegen


Hozzávalók:


  • 15 dk g búzadara
  • 5 dl víz
  • 75 dkg tehéntúró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint cukor, vaníliás cukor
  • kb. 25 dkg eper (kisebb szemű)
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • csokiszósz vagy eperlekvár vagy eperszósz
A vizet felforraljuk a sóval, majd a forrásban lévő vízbe beleszórjuk a búzadarát, és állandó kevergetés mellett, kis hőfokon sűrűre főzzük kb. 4-5 perc alatt, közben hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot is. A tűzről lehúzva a forró darához morzsoljuk az áttört túrót. Majd belereszeljük a citrom héját, és alaposan összekeverjük. Kicsit hagyjuk állni, amíg már nem égeti meg a kezünket, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából úgy, hogy a közepébe 1-1 szem epret nyomunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. Csoki szósszal tálaljuk, vagy pár szem epret kicsit összenyomunk és cukorral ízlés szerint felfőzzük, hagyjuk kihűlni és ezzel fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése