Hozzávalók:
- 15
dk g búzadara
- 5
dl víz
- 75
dkg tehéntúró
- 1
db citrom reszelt héja
- 1
csipet só
- ízlés
szerint cukor, vaníliás cukor
- kb.
25 dkg eper (kisebb szemű)
- 8
dkg kókuszreszelék
- csokiszósz
vagy eperlekvár vagy eperszósz
A vizet felforraljuk a sóval,
majd a forrásban lévő vízbe beleszórjuk a búzadarát, és állandó kevergetés
mellett, kis hőfokon sűrűre főzzük kb. 4-5 perc alatt, közben hozzáadjuk ízlés
szerint a cukrot is. A tűzről lehúzva a forró darához morzsoljuk az áttört
túrót. Majd belereszeljük a citrom héját, és alaposan összekeverjük. Kicsit
hagyjuk állni, amíg már nem égeti meg a kezünket, majd vizes kézzel gombócokat
formázunk a masszából úgy, hogy a közepébe 1-1 szem epret nyomunk és
kókuszreszelékbe forgatjuk. Csoki szósszal tálaljuk, vagy pár szem epret kicsit
összenyomunk és cukorral ízlés szerint felfőzzük, hagyjuk kihűlni és ezzel
fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése