Hozzávalók:
- 3 dkg mák
- 4
dl tej
- 2
dl tejszín
- 2
ek méz
- 2
csomag vaníliás cukor
- 2
tk vaníliás pudingpor
- 1/2
db citrom reszelt héja
- diónyi
vaj
- csipet
só
- friss
eper ízlés szerint
Egy edényben felolvasztjuk a mézet, hozzákeverünk egy
diónyi vajat, és addig keverjük, míg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntjük
a tejjel, hozzáadjuk az egész mákot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a
reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a
levesbe csorgatjuk. felforraljuk, és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd
levesszük a tűzről, és kihűtjük. Tálaláskor a levest tányérba merjük, majd
ízlés szerint félbevágott eperrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése