Hozzávalók:
25
dkg érett banán
25
dkg túró
15
dkg liszt
1
csipet só
1
citrom reszelt héja
3
e.k. cukor
1
csomag sütőpor
2
e.k. búzadara
2
db. tojás
étolaj
a sütéshez
porcukor
a szóráshoz
Nutella
mártogatni
A
megtisztított banánokat egy villával törd össze, majd a túróval és a reszelt
citromhéjjal dolgozd el. A lisztet keverd el a sütőporral és 1 csipetnyi sóval.
A két tojást verd fehéredésig a cukorral, majd óvatosan vegyítsd el a túrós
keverékkel, végül egy spatula segítségével dolgozd a masszához a lisztet és a
búzadarát is. Melegíts egy lábasban olajat. Egy fagyiskanál segítségével
adagolj gombóckákat a nem túlzottan forró olajba. Kis lángon kell tartani, mert
a forró olajban megég a külseje, belül pedig nyers marad. Érdemes az első 1
percben fedő alatt sütni, mint a hagyományos fánkot, majd fordítás után is tedd
rá a fedőt fél percre, így biztos, hogy belül is tökéletes lesz. Egyszerre ne
tégy sok fánkot az olajba, mert a duplájukra fognak dagadni és nem tudnak
átsülni, ha összeérnek. Az elkészült fánkokat szedd papírtörlőre, majd szórd
meg porcukorral. Tálaláskor kínálj mellé
Nutellát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése