Hozzávalók 4
főre:
-
fél
kg csirkemáj
-
1
csomag bacon
-
kb.
10-15 dkg trappista sajt
-
5-6
ek majonéz
-
citromlé
-
1
gerezd fokhagyma
-
só,
bors
-
kb.
2 ek. kacsazsír
-
4
zsemle
-
1-2
ek olivaolaj
-
saláta
levél: fejes vagy jég vagy rukkola vagy spenót, ki amit szeret
A
csirkemájat megtisztítjuk és a kacsazsíron pirosra sütjük. A majonézt
kikeverjük a reszelt fokhagymával és pici frissen facsart citromlével. A sajtot
lereszeljük és teflon serpenyőbe kis halmokat teszünk és mindkét oldalát
pirosra ropogósra sütjük és már kész is a sajt chips, ami megjegyzem csak
magába is isteni bolti chips helyett :D A bacont félbevágjuk és azt is teflon
serpenyőbe megpirítjuk, ez alá nem kell zsiradék. A zsemléket kettévágjuk és
kevés olivaolajon mindkét felüket megpirítjuk szintén teflonba, mert abba nem
ragad le. Majd megkenjük a majonézzel mindkét oldalukat, rápakoljuk a bacont, a
májat, a salátát, a chipset és már fogyaszthatjuk is. Tudom sokan nem szeretik
a májat de ezt garantálom még ők is megeszik annyira jó!!! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése