Hozzávalók
4-5 főre:
-
1
kicsi konzerv csicseriborsó (200 g körüli)
-
zabpehely
-
őrölt
kömény
-
só
-
2
kisebb főtt cékla
-
4-5
zsemle
-
olivaolaj
-
2
paradicsom
-
1
nagy fej vöröshagyma
A
csicseriborsót lecsepegtetjük és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a kihűlt
lereszelt céklát, ízlés szerint sót, köményt és annyi zabpelyhet, hogy
összeálljon a massza. Fasírt gombócokat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük és megsütjük. A zsemléket félbevágjuk és kevés olivaolajon
teflon serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukat. Majd megkenjük amivel
szeretnénk mustár, ketchup vagy majonéz, beletesszük a fasírtokat,
salátalevelet, paradicsomot, hagymát és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése