Hozzávalók:
-
1
nagy konzerv csicseriborsó
-
1
fej vöröshagyma
-
2
gerezd fokhagyma
-
1
ek szójaszósz
-
1
ek pirosarany
-
1
tv paprika
-
1
paradicsom
-
só,
bors
-
szárított
oregánó, bazsalikom
-
1
dl paradicsompüré
A hagymát
apróra vágjuk és megpároljuk kevés olajon, hozzáadjuk a kis kockákra vágott
paprikát, paradicsomot és együtt pároljuk tovább. Majd hozzákeverjük a
lecsepegtetett, lemosott csicseriborsót, a reszelt fokhagymát és felöntjük kb 1
dl vízzel. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, a pirosaranyat, a
szójaszószt és összefőzzük. Én rizzsel, sült céklával és egy kis friss fodros
kellel tálaltam. A pörkölthöz igazából ez csak egy alap, mindenki annyit tesz
bele a hozzávalókból, amilyen ízlése van J De nagyon finom. Önmagában kenyérrel kimártogatva is isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése