Hozzávalók:
4
tojás
4
ek cukor
5
ek darált dió
4
ek liszt
1
nagy körte formájú sütőtök
4
ek méz
2
csomag zselatin
20
dkg gesztenyemassza
2
dl tejszín
5
ek méz
1
csomag habfixáló
1
ek rum
A
tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral majd egy fakanállal
óvatosan beleforgatjuk a diót és a lisztet. A fehérjéket kemény habbá verjük,
hozzáforgatjuk a masszához. Óvatosan, nagy mozdulatokkal, hogy megmaradjon a
habos állag. Egy kisebb tepsibe öntjük, amit előtte kivajazunk, lisztezünk és 170
fokos sütőben készre sütjük (kb. 30 perc), majd kihűtjük. A sütőtököt
megsütjük, botmixerrel pürésítjük, a mézzel ízesítjük, kihűtjük. A zselatint
kevés langyos vízben feloldjuk (ha kell, kicsit felmelegítjük), a
sütőtökpürével elkeverjük. A diós piskóta tetejére simítjuk, hűtőbe tesszük. A
tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzákeverjük a mézet, a gesztenyepürét és a
rumot. Ezt a már kicsit keményebb sütőtökpürére kenjük, pár órára hűtőbe
tesszük. Tálaláskor csoki öntettel meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése