Hozzávalók a
krémhez:
-
2
tojás
-
25
dkg mascarpone
-
10
dkg kókuszreszelék
-
10
dkg porcukor
-
1
zöldcitrom
Babapiskóta
áztatáshoz:
-
1,5
dl tej
-
2
ek kókuszlikőr
-
1
csomag babapiskóta kb 20 db
A krémhez
szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját
habosra keverjük a mascarponéval, porcukorral, a citrom reszelt héjával és
levével, majd hozzáadjuk a kókusz ¾ részét is, végül óvatosan beleforgatjuk a
felvert habot is egy fakanállal. A tejet a likőrrel összekeverjük ( nekem nem
volt itthon kókuszlikőr én triple sec-et adtam hozzá) és a babapiskótákat
néhány pillanatra megáztatjuk benne és már mehetnek is egy üvegtál aljára,
rákenjük a krém felét, majd újabb áztatott piskóta és végül a maradék krém. A
félretett kókusszal megszórjuk és irány a hűtő. 4-5 adag lesz belőle. Elég ha
pár órát át, de egy egész éjszakát is hagyhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése