Hozzávalók:
-
60
dkg liszt
-
3
tojássárgája
-
4
dl tej
-
6
dkg cukor
-
1
ek olaj
-
5
dkg élesztő
-
10
dkg vaj
Az élesztőt
pici cukros tejben felfuttatjuk, a vajat megolvasztjuk és a többi hozzávalóval
együtt összegyúrjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük. Addig elkészítjük a
tölteléket.
Hozzávalók:
-
12
dkg rama
-
20
dkg porcukor
-
4
dl tej
-
1,5
csomag vaníliás pudingpor
-
3
ek cukrozatlan kakaópor
Tetejére:
-
2
tojássárgája
A vaj
kivételével a hozzávalókat egy edényben összefőzzük, míg besűrűsödik, majd már
a tűzről levéve hozzákeverjük a ramát, míg elolvad benne és hagyjuk kihűlni. A
megkelt tésztát 6 részre osztjuk és mindegyiket egyesével kinyújtjuk, megkenjük
a krémmel (én kb 2-3 evőkanállal tettem minden lapra). Majd külön külön
feltekerjük őket és 3 rudat összefogva összefonunk és mehet egy kivajazott
tepsibe. 2 kalács lesz belőle a végén. Letakarjuk és még kelesztjük kb fél
órát, majd tojássárgájával lekenjük az egészet és pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése