Hozzávalók:
-
1
cs. leveles tészta (275g)
-
4
nagyobb alma
-
kristálycukor
-
őrölt
fahéj
-
1
tojás
-
tejszínhab
Az almák
magházát egy késsel óvatosan kivágjuk, úgy, hogy se az alját ne bökjük ki, se a
az oldala ne sérüljön meg, csak a közepe legyen üres, majd meghámozzuk. Kb. 2-3
ek cukrot kikeverünk ízlés szerint fahéjjal és az almákat beleforgatjuk. A
leveles tésztából (olyat vettem, ami már ki van nyújtva) kb. 3 centi széles
csíkokat vágunk, de egyet tegyünk félre, a többivel tekerjük körbe az almákat,
de úgy, hogy a tésztacsíkok fedjék egymást, ne látszódjon ki az alma, majd
nyomkodjuk rá kicsit és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és a közepükbe
tegyünk étcsoki kockákat, majd kenjük le felvert tojással a tésztát és
előmelegített sütőben süssük pirosra. Tejszínhabbal tálaljuk. Vegánok tojással ne kenjék le és akkor ők is megehetik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése