Hozzávalók:
-
15g
zselatin
-
8
dl tej
-
1
cs. van. cukor
-
100g
kristálycukor
-
1
citrom reszelt héja
-
200g
rizs
-
1+4
dl habtejszín
-
1
barackkonzerv
A tejet a
van. cukorral, a citromhéjjal, a cukorral felforraljuk. Közben 1 liter vizet
ugyancsak felforralunk egy csipet sóval, majd beleszórjuk a rizst 5 perci
főzzük aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és azonnal a forrásban lévő
tejhez adjuk. Mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve sűrű péppé, puhára
főzzük. A zselatint 1dl tejszínnel felolvasztjuk, majd a forró rizsbe keverjük
és kihűtjük. Kibélelünk folpackkal egy őzgerincformát. A barackot
lecsepegtetjük 2 dbot félreteszünk a többit felkockázzuk apróra. A maradék 4 dl
tejszínt pedig kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a rizshez majd
jöhet bele a barack is. Ezután beletöltjük az őzgerinc formába és legalább 6
órára hűtőbe tesszük. Ha marad meg még a krémből akkor még egy őzgerincet is kibélelünk
folpackkal vagy esetleg kehely poharakat is kiöblíthetünk vízzel és ebbe is
beletölthetjük. A kész sütit egy hosszú tálcára borítjuk és leszedjük a fóliát.
A megmaradt 2 barackot felszeleteljük 2 ek. citromlébe keverjük és ezt
ráhelyezzük a süti tetejére J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése