2013. május 17., péntek

Barackos rizses alagút





Hozzávalók:
-          15g zselatin
-          8 dl tej
-          1 cs. van. cukor
-          100g kristálycukor
-          1 citrom reszelt héja
-          200g rizs
-          1+4 dl habtejszín
-          1 barackkonzerv

A tejet a van. cukorral, a citromhéjjal, a cukorral felforraljuk. Közben 1 liter vizet ugyancsak felforralunk egy csipet sóval, majd beleszórjuk a rizst 5 perci főzzük aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és azonnal a forrásban lévő tejhez adjuk. Mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve sűrű péppé, puhára főzzük. A zselatint 1dl tejszínnel felolvasztjuk, majd a forró rizsbe keverjük és kihűtjük. Kibélelünk folpackkal egy őzgerincformát. A barackot lecsepegtetjük 2 dbot félreteszünk a többit felkockázzuk apróra. A maradék 4 dl tejszínt pedig kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a rizshez majd jöhet bele a barack is. Ezután beletöltjük az őzgerinc formába és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Ha marad meg még a krémből akkor még egy őzgerincet is kibélelünk folpackkal vagy esetleg kehely poharakat is kiöblíthetünk vízzel és ebbe is beletölthetjük. A kész sütit egy hosszú tálcára borítjuk és leszedjük a fóliát. A megmaradt 2 barackot felszeleteljük 2 ek. citromlébe keverjük és ezt ráhelyezzük a süti tetejére J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése