Amióta
rábukkantam erre a receptre, mindenki imádja a családban J
Hozzávalók:
-
1
cs. penne vagy tollhegy tészta
-
2
tonhalkonzerv
-
1
nagy üveg sűrített paradicsom
-
1
fej vöröshagyma
-
2-3
gerezd fokhagyma
-
10
dkg sajt
-
1-1,5
dl víz
-
só,
bors, morzsolt bazsalikom
A tésztát
sós vízben kifőzzük, leszűrjük, vízzel leöblítjük. A vöröshagymát és a
fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon egy jó nagy lábosba megpároljuk, majd
jön rá a szűrőben előzőleg lecsepegtetett kicsit kinyomkodott tonhal a paradicsompüré, só ,bors, bazsalikom, és a víz
és egy kicsit összeforraljuk majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Majd az
egészet egy kiolajozott tepsibe öntjük és reszelt sajttal megszórjuk és fél óra
alatt megsütjük.
Hmmm szuper! Hasonlót csináltam már, de az egy bolti paradicsomos-olajbogyós szósszal készült és csak a tonhalat kellett hozzáadni. Azóta sem tudtam olyat venni, de ez alapján el tudom készíteni, csak olajbogyó kell még hozzá :) Köszi a receptet!
VálaszTörlésSzívesen :)
VálaszTörlés