Hozzávalók a
tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 evőkanál olvasztott vaj
- 10-12 evőkanál víz
- fél kiskanál só
Töltelék:
- 1 nagyobb alma
- fél evőkanál citromlé
- kevés citromhéj
- fél dl víz
- 2 evőkanál cukor
- fél evőkanál főzős vaníliás pudingpor
- kis fahéj
- olaj a sütéshez
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és folpackba csomagolva a hűtőbe tettem egy órára. Lényeg az, hogy egy félkemény, jól nyújtható tésztát kapjunk.
Az almát apró kockákra vágtam, meglocsoltam a citromlével, megszórtam a cukorral, kevés fahéjjal, és egy kevés citromhéjat is reszeltem rá. Összekevertem, ráöntöttem a vizet, és feltettem főni.
Forrás után egy percig főztem. Egy evőkanál pudingport kikevertem kevés vízzel, és hozzákevertem az almához. Még egy fél percig főztem, majd lehúztam a tűzről, és kihűtöttem. (Ha forrón tennénk a tésztára, nagyon ellágyítaná, és nem lehetne vele dolgozni.)
A tésztát kivettem a hűtőből, és 8 egyenlő részre vágtam. Mindegyik részt igyekeztem egészen vékony téglalap alakra nyújtani. Egy evőkanál tölteléket halmoztam az egyik felére, a másik felét ráhajtottam, és a széleket lenyomkodtam.
Forró olajban néhány perc alatt mindkét felüket aranybarnára sütöttem. Érdemes sütés közben forgatni, hogy egyenletesen süljön.
Sütőben sütve nem lesz az igazi, csak a forró olajos sütés működik!
- 25 dkg liszt
- 5 evőkanál olvasztott vaj
- 10-12 evőkanál víz
- fél kiskanál só
Töltelék:
- 1 nagyobb alma
- fél evőkanál citromlé
- kevés citromhéj
- fél dl víz
- 2 evőkanál cukor
- fél evőkanál főzős vaníliás pudingpor
- kis fahéj
- olaj a sütéshez
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és folpackba csomagolva a hűtőbe tettem egy órára. Lényeg az, hogy egy félkemény, jól nyújtható tésztát kapjunk.
Az almát apró kockákra vágtam, meglocsoltam a citromlével, megszórtam a cukorral, kevés fahéjjal, és egy kevés citromhéjat is reszeltem rá. Összekevertem, ráöntöttem a vizet, és feltettem főni.
Forrás után egy percig főztem. Egy evőkanál pudingport kikevertem kevés vízzel, és hozzákevertem az almához. Még egy fél percig főztem, majd lehúztam a tűzről, és kihűtöttem. (Ha forrón tennénk a tésztára, nagyon ellágyítaná, és nem lehetne vele dolgozni.)
A tésztát kivettem a hűtőből, és 8 egyenlő részre vágtam. Mindegyik részt igyekeztem egészen vékony téglalap alakra nyújtani. Egy evőkanál tölteléket halmoztam az egyik felére, a másik felét ráhajtottam, és a széleket lenyomkodtam.
Forró olajban néhány perc alatt mindkét felüket aranybarnára sütöttem. Érdemes sütés közben forgatni, hogy egyenletesen süljön.
Sütőben sütve nem lesz az igazi, csak a forró olajos sütés működik!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése