Kakaós
piskóta hozzávalók:
6
tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál étolaj / vagy olvasztott vaj
3 evőkanál víz
15 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd az olajat, a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral, kakaóval elkevert, szitált lisztet.
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és előmelegített sütőben, közepes, kb. 180 °C –os hőmérsékleten kisütjük.
A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizhetjük.
18 dkg porcukor
3 evőkanál étolaj / vagy olvasztott vaj
3 evőkanál víz
15 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd az olajat, a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral, kakaóval elkevert, szitált lisztet.
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és előmelegített sütőben, közepes, kb. 180 °C –os hőmérsékleten kisütjük.
A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizhetjük.
Csokikrém:
150
ml tejszín
150
g étcsoki
125
g vaj vagy margarin
A
tejszínt felmelegítjük majd hozzáadjuk a kockákra tört csokit és a vajat és
simára keverjük, míg egynemű nem lesz, majd kihűtjük és hűtőbe tesszük legalább
2-3 órára.
Meggyes
krém:
5,5
dl víz és meggylé együtt
1
üveg meggybefőtt
5-10
dkg kristálycukor ízlés szerint
7
dkg vanília pudingpor
fahéj
A
krémhez a meggybefőttet leszűrjük és a levét kimérjük, majd annyi vizet öntünk
hozzá, hogy meglegyen az egész 4,5 dl. Majd hozzáadjuk a cukrot és a meggyet és
felforraljuk. A maradék 1 dl vizet kikeverjük a pudingporral és a fahéjjal majd
hozzáöntjük és folyamatosan kevergetve összefőzzük.
Díszítés:
4-5
dl habtejszín
2
habfixáló
csokireszelék
vagy tortadara
meggy
A
kihűlt piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a csokis krémmel, arra pedig
ráhalmozzuk a meggyes krémet majd jöhet rá a piskóta másik fele. A tejszínt
kemény habbá verjük a habfixálóval és bevonjuk vele az oldalát és a tetejét is
majd habrózsákkal, meggyel és csokireszelékkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése