2013. május 15., szerda

Fekete erdő torta




Kakaós piskóta hozzávalók:
6 tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál étolaj / vagy olvasztott vaj
3 evőkanál víz
15 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd az olajat, a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral, kakaóval elkevert, szitált lisztet.
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és előmelegített sütőben, közepes, kb. 180 °C –os hőmérsékleten kisütjük.
A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizhetjük.

Csokikrém:

150 ml tejszín
150 g étcsoki
125 g vaj vagy margarin

A tejszínt felmelegítjük majd hozzáadjuk a kockákra tört csokit és a vajat és simára keverjük, míg egynemű nem lesz, majd kihűtjük és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.

Meggyes krém:

5,5 dl víz és meggylé együtt
1 üveg meggybefőtt
5-10 dkg kristálycukor ízlés szerint
7 dkg vanília pudingpor
fahéj

A krémhez a meggybefőttet leszűrjük és a levét kimérjük, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy meglegyen az egész 4,5 dl. Majd hozzáadjuk a cukrot és a meggyet és felforraljuk. A maradék 1 dl vizet kikeverjük a pudingporral és a fahéjjal majd hozzáöntjük és folyamatosan kevergetve összefőzzük.

Díszítés:
4-5 dl habtejszín
2 habfixáló
csokireszelék vagy tortadara
meggy

A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a csokis krémmel, arra pedig ráhalmozzuk a meggyes krémet majd jöhet rá a piskóta másik fele. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és bevonjuk vele az oldalát és a tetejét is majd habrózsákkal, meggyel és csokireszelékkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése