2013. május 15., szerda

Sajtos brokkoli fasírt





Hozzávalók:
-          1 fej brokkoli
-          1 tojás
-          só, bors
-          10 dkg reszelt sajt
-          zsemlemorzsa
-          olaj a sütéshez

A brokkolit rózsáira szedve, megmosva, sós vízben megfőzzük, majd pépesre törjük egy villával. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tojást, sózzuk, borsozzuk. Kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy formázható legyen.  Golyókat formázunk belőle és bepanírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Rizzsel tálaljuk.
Csinálhatunk hozzá fokhagymás mártogatóst:

Hozzávalók:
-          3 gerezd fokhagyma
-          só, bors
-          1 tubus krémsajt
-          2-3 dl tejföl
-          petrezselyemzöld

A zúzott fokhagymát sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tejfölt és a krémsajtot és apróra vágott petrezselyemzöldet.

Majonézes mártogatós:

Hozzávalók:
-          majonéz
-          tejföl
-          só, bors
-          zöldfűszerek ami otthon van: snidling, petrezselyem, medvehagyma

A zöldfűszereket apróra vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése