Tészta:
-
4
tojássárgája
-
28
dkg porcukor
-
15
dkg vaj vagy margarin
-
3
ek cukrozatlan kakaópor
-
2
dl tej
-
1
dkg sütőpor
-
20
dkg liszt
A tojássárgáját a porcukorral, a margarinnal és a kakaóval habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet végül a tejet, simára keverjük. Kikent lisztezett elég nagy tepsiben megsütjük, hogy majd kitudjuk vágni szépen a patkó formát, majd megvárjuk míg kihűl, aztán először kettévágjuk majd patkó formába kivágjuk.
Krém:
-
1,1
liter tej
-
rumaroma
-
15
dkg cukor
-
5
dkg liszt
-
10
dkg cukrozatlan kakaópor
-
10
dkg darált dió
-
1
üveg meggybefőtt
A tejet pár csepp rumaromával, a cukorral, a liszttel a kakaóporral keverjük el és főzzük össze kevergetve míg sűrű krémet nem kapunk, majd hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe kb. 1 órára hogy kicsit megdermedjen.
A szétvágott
piskóta tetejét óvatosan emeljük le, ehhez azért én kértem segítséget nehogy
széttörjön és az alsóra rákenjük a csokikrémet majd a lecsepegtetett
meggybefőttből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig
rászórjuk a krémre arra pedig a darált diót. Majd visszaemeljük rá a piskóta
tetejét.
Díszítés:
-
színes
tortadara
-
maradék
meggyszemek
-
5
dl habtejszín
-
2
cs. habfixáló
-
fél
csomag szeletelt mandula
-
és
nekem volt itthon ilyen csokitallérom ezért azt használtam fel de bármi más is
jó.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval majd bevonjuk a torta tetejét és oldalát is. Majd az oldalára ragasszuk a mandula szeleteket. A tetejére pedig a habból rózsákat nyomunk és kinek hogy tetszik a meggyel és a tortadarával és a csokilapokkal megdíszítjük.
Én ezt
Szilveszterre készítettem az újévi szerencse jelképeként és mikor megcsináltam
elég nagyot csináltam ezért nagyon nagy tepsit használtam és nem lett olyan
magas a piskóta hogy ketté tudjam vágni, ezért a tetejére halmoztam a
csokikrémet arra a meggyet a diót és úgy a tejszínhabot, de ugyanolyan jó lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése