Tészta
hozzávalók:
-
30
dkg liszt+ a nyújtáshoz
-
20
dkg Rama sütőmargarin
-
10
dkg porcukor
-
1
tojássárgája
-
fél
citrom reszelt héja
-
fél
csomag sütőpor
Töltelék:
-
50
dkg túró
-
12
dkg porcukor
-
2
dkg búzadara
-
fél
citrom reszelt héja
-
15-20
dkg baracklekvár
-
15-20
dkg szilvalekvár
A tésztához
a lisztet, a Rama margarint és a porcukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd
hozzáadjuk a sütőport és a citromhéjat, végül a tojássárgájával tésztává
gyúrjuk. Megfelezzük a tésztacipót,az egyikből lisztezett deszkán egy 4-5 mm
vékony téglalapot nyújtunk, akkorát, amekkora a tepsinkbe belefér. Villával
megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben 10 perc alatt nagyon világosbarnára
sütjük. A töltelék hozzávalóit a lekvárok kivételével egy tálban összekeverjük,
majd az elősütött linzer tetején elnyomkodjuk. A maradék tésztából rudakat
sodrunk és berácsozzuk a desszert tetejét. Ha szeretnénk, hogy szép fényesek
legyenek a rácsok, tojással megkenjük. A kétféle lekvárral váltakozva
megtöltjük a rácsok közötti részt majd 180 fokra előmelegített sütőben kb.
15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése