2013. május 14., kedd

Rácsos túrós-lekváros pite





Tészta hozzávalók:
-          30 dkg liszt+ a nyújtáshoz
-          20 dkg Rama sütőmargarin
-          10 dkg porcukor
-          1 tojássárgája
-          fél citrom reszelt héja
-          fél csomag sütőpor

Töltelék:
-          50 dkg túró
-          12 dkg porcukor
-          2 dkg búzadara
-          fél citrom reszelt héja
-          15-20 dkg baracklekvár
-          15-20 dkg szilvalekvár

A tésztához a lisztet, a Rama margarint és a porcukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a citromhéjat, végül a tojássárgájával tésztává gyúrjuk. Megfelezzük a tésztacipót,az egyikből lisztezett deszkán egy 4-5 mm vékony téglalapot nyújtunk, akkorát, amekkora a tepsinkbe belefér. Villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben 10 perc alatt nagyon világosbarnára sütjük. A töltelék hozzávalóit a lekvárok kivételével egy tálban összekeverjük, majd az elősütött linzer tetején elnyomkodjuk. A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk a desszert tetejét. Ha szeretnénk, hogy szép fényesek legyenek a rácsok, tojással megkenjük. A kétféle lekvárral váltakozva megtöltjük a rácsok közötti részt majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése