Hozzávalók:
Tésztához:
-
40 dkg liszt
-
1 cs sütőpor
-
10 dkg porcukor
-
4 tojássárgája
-
25 dkg Rama
Töltelékhez:
-
30 dkg porcukor
-
4 tojásfehérje
-
savanykás lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra
nyújtjuk, és a kivajazott kilisztezett kosárformákat kibéleljük vele. (Akinek
nincs ilyen, tökéletesen megfelelt a muffintepsi is, csak kikell szaggatni
pogácsaszaggatóval, ha van virág alakú az még jobb). A tésztával bélelt
kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a
tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral
(a cukrozottat már nem kell tovább édesíteni), és hozzáadjuk a keményre felvert
tojásfehérjét. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd
ha kihűlt, kiemeljük a formákból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése