Hozzávalók:
Tészta:
-
24
dkg finomliszt
-
18
dkg Rama margarin
-
5
dkg porcukor
-
10
dkg darált dió
-
csipet
só
Máz:
-
10-15
dkg étcsokoládé
-
1-2
tk olaj
Dísz:
-
kb.
10 dkg darált dió
A tésztához
a hozzávalókat összegyúrjuk, félujjnyi vastag, ujjnyi hosszú rudakat formálunk
belőle, tepsibe helyezzük és 13-14 perc alatt készre sütjük. Ha kisült, tepsibe
hagyjuk teljesen kihűlni mert melegen könnyen törnek. A csokoládét az olajjal
vízgőz fölött megolvasztjuk. Egy tepsibe zsírpapírt terítünk és kettesével
szívószálakat teszünk egymás mellé kis hely különbséggel. A rudak mindkét végét
belemártjuk a csokiba és ráhelyezzük a szívószálakra így a csoki az alján is
ott marad és a tepsi se lesz koszos. Én azonban felszoktam még ezt dobni
annyival h a csoki után még darált dióba is belemártom a rudakat így nagyon
mutatós és finom lesz J De ha valaki nem akarja egyikbe se mártani önmagában is finom
megszórva egy kis porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése