2013. május 18., szombat

Diós rudak




Hozzávalók:
Tészta:
-          24 dkg finomliszt
-          18 dkg Rama margarin
-          5 dkg porcukor
-          10 dkg darált dió
-          csipet só

Máz:
-          10-15 dkg étcsokoládé
-          1-2 tk olaj

Dísz:
-          kb. 10 dkg darált dió

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, félujjnyi vastag, ujjnyi hosszú rudakat formálunk belőle, tepsibe helyezzük és 13-14 perc alatt készre sütjük. Ha kisült, tepsibe hagyjuk teljesen kihűlni mert melegen könnyen törnek. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk. Egy tepsibe zsírpapírt terítünk és kettesével szívószálakat teszünk egymás mellé kis hely különbséggel. A rudak mindkét végét belemártjuk a csokiba és ráhelyezzük a szívószálakra így a csoki az alján is ott marad és a tepsi se lesz koszos. Én azonban felszoktam még ezt dobni annyival h a csoki után még darált dióba is belemártom a rudakat így nagyon mutatós és finom lesz J De ha valaki nem akarja egyikbe se mártani önmagában is finom megszórva egy kis porcukorral. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése