Hozzávalók a
piskótához:
-
5 tojás
-
5 ek cukor
-
4 ek finomliszt
-
1 ek kakaópor
-
só
-
1/2 kk szódabikarbóna
Ebből dupla adagot sütünk egyesével. A
tésztához a felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, hozzákeverjük a
porcukrot, és tovább verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet, a
szódabikarbónát és a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és
előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen leszedjük mindkettőről a
sütőpapírt és feltekerjük konyharuhába és hagyjuk kihűlni.
Krém:
-
50 dkg mascarpone
-
1 ek. cukrozatlan kakaópor
-
fél üveg nutella
A piskótákat megkenjük a krémmel, majd
kb.5 cm széles csíkokra vágjuk. 1 csíkot összetekerünk, a többit pedig
csigavonalban körétekerjük majd hűtőbe tesszük. Persze ha valaki pici tortát
szeretne elég 1 piskótát sütni.
Díszítés:
-
5 dl habtejszín
-
2 habfixáló
A tejszínt kemény habbá verjük a
habfixálóval majd az oldalát megdíszítjük vele csillagcsöves habzsák
segítségével úgy, hogy fel-le húzzuk a mintát vele a torta oldalán. A tetejét
is bekenjük vele majd díszítésként kb. 2 centis távolságokra egymás mellé csíkikat
nyomunk a tejszínhabból, a kimaradt 2 centis helyre pedig nutellát nyomunk.
Majd ellentétes irányba mint ahogy a tejszín és a nutella csíkok vannak egy
hurkapálcikával húzunk egy csíkot balról jobbra majd 2 centire alá jobbról
balra majd megint balról jobbra és így tovább. Ezt sajnos nem tudom érthetőbben
leírni. Mikor húzzuk a csíkokat minden húzás után töröljük le mert úgy lesz
szép. Végül pedig a maradék tejszínből habrózsákat nyomunk a torta tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése