Itt a
következő friss spenótos recept:
Hozzávalók:
A tésztához:
-
500
g finomliszt
-
½
csapott ek. só
-
1
cs. szárított élesztő
-
½
ek. kristálycukor
-
2
ek. olaj
-
325
ml langyos víz
Paradicsomszósz:
-
2
pici konzerv sűrített paradicsom (150-200g)
Feltéthez:
-
200g
leveles spenót
-
3-4
gerezd fokhagyma
-
só,
bors
-
2
tonhalkonzerv
-
sajt
-
morzsolt
bazsalikom
Az élesztőt
felfuttatjuk a tejben a cukorral majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk
megkenjük pici olajjal, hogy a tészta ne száradjon ki, majd langyos helyen a
duplájára kelesztjük. Majd a tésztát ketté vesszük és mindegyiket vékonyra
kinyújtjuk lisztezett deszkán. A spenótot leforrázzuk, majd kisebb darabokra
vágjuk, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a zúzott fokhagymával. A tonhalat
lecsepegtetjük szűrőn át és kinyomkodjuk a felesleges olajat belőle. A pizzákat
megkenjük a paradicsomszósszal majd rámorzsoljuk a tonhalat a spenótot és
meghintjük egy kis morzsolt bazsalikommal és reszelünk rá sajtot és mehet a
sütőbe 20-30 perc alatt készre sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése