Hozzávalók:
Tészta:
-
50
dkg liszt
-
5
dkg rétesliszt
-
3,5
dl tej
-
2,5
dkg élesztő
-
1
dkg cukor
-
2
dkg só
-
1
tojás
-
½
dl olaj
Nyújtáshoz:
-
12,5
dkg margarin
-
1-2
gerezd fokhagyma
Töltelék 1:
-
kb.
15 dkg olyan felvágott ami éppen otthon van parizer, gépsonka.. stb.
-
10
dkg reszelt sajt
Töltelék 2:
-
kb.
10 dkg kolbász
-
1-2
fej lilahagyma
Töltelék 3:
-
10
dkg párizsi
-
1
kis pohár tejföl
-
10
dkg sajt
-
fél
fej vöröshagyma
-
só,
bors
Tetejére:
-
1
tojás
-
szezámmag,
köménymag
A lisztet
egy keverőtálba tesszük, közepébe öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, a tojást és az olajat, majd elkezdjük gyúrni és addig dagasztjuk, míg az edény falától elválik
a tészta. Letakarva kb. 20-30 percig kelesztjük. Miután megkelt, két részre
osztjuk a tésztát, átgyúrjuk majd egyesével kinyújtjuk.
1: Megkenjük
a reszelt fokhagymával kikevert vaj felével, megszórjuk a reszelt sajttal és a
csíkokra vagy kockára vágott felvágottal. A húsvétkor megmaradt sonkát is rá lehet tenni felaprítva. Felcsavarjuk, majd éles késsel ferde
szeletekre vágjuk. Állítva tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük a
tetejüket, és megszórjuk kömény vagy szezámmaggal. és sütőben pirosra sütjük
őket.
2: A
kinyújtott tésztát megkenjük a kikevert vaj másik felével, megszórjuk a
szálasra vágott lilahagymával, erre szórjuk a kis kockákra vágott
kolbászdarabokat, majd feltekerjük és ugyanúgy járunk el mint az elsőnél.
3: A
párizsit és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és a
lereszelt sajttal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ugyanúgy ahogy az
előzőeket.
Ez a
tésztamennyiség 2 töltelékre elég, úgyhogy vagy kiválasztunk kettőt vagy még
gyúrunk tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése