2013. június 9., vasárnap

Chilis bab


Hozzávalók:
-          2 vörösbab konzerv
-          fél kg darált hús
-          1 nagy fej vöröshagyma
-          1 nagy üveg sűrített paradicsom
-          1 konzerv kukorica
-          1-2 ek. pirospaprika
-          morzsolt bazsalikom, oregánó
-          majoranna
-          őrölt bors, só
-          1 tk. erős pista
-          1 tk chili pehely vagy por
-          4-5 gerezd fokhagyma

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és elősütjük míg kifehéredik. Megszórjuk őrölt borssal, sóval, oregánóval, bazsalikommal, majorannával, bele reszeljük a fokhagymát, majd pirospaprikával megszórjuk és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Addig főzzük míg megpuhul a hús. Majd utána hozzáadjuk a lecsepegtetett lemosott babot, kukoricát, paradicsompürét és az erős pistát, chilit és még egyszer összeforraljuk, és már kész is. Persze ha nagyon sűrűnek találjuk, öntsünk még bele vizet.

Én nagyon szeretem ezt csinálni, mert gyorsan elkészül, bár én csirkemellből szoktam és az nagyon hamar megpuhul, ajánlom mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése