Hozzávalók
a tésztához:
-
22 dkg Rama margarin
-
17 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
23 dkg liszt
-
5 ek tej
-
2 tk sütőpor
Máz
az alsó lapra:
-
10 dkg olvasztott csokoládé
A
felső lapra:
-
2-3 ek. Eper lekvár
Továbbá:
-
Felezett eper (kb 30 dkg)
A
krémhez:
-
25 dkg túró
-
2 dl habtejszín
-
8 dkg porcukor
-
1 cs. habfixáló
Elkészítése:
A
tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem
melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral
elkevert lisztet is. Egy kis méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk,a
masszát beleöntjük,elsimítjuk és 180 fokon világosra sütjük. A megsült vajas
piskótáról a papírt lehúzzuk,majd porcukorral meghintett tálcára
tesszük,hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt keményre
verjük a habfixálóval, majd hozzáadjuk a túrót, a porcukrot és tovább keverjük. A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. A tepsibe
amibe sütöttük, tegyük bele az alsó lapot és kenjük rá az olvasztott csokoládét,majd
arra tegyük rá az eperszemeket. A túrókrémet ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk.
A másik lap alsó felét lekenjük
lekvárral és a krémet befedjük vele. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nekem
eper lekvár nem volt itthon úgyhogy azt kihagytam. Eper helyett lehet használni félbe vágott banánt vagy narancsot, kivit, ezekkel is nagyon jól mutat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése