2013. június 10., hétfő

Epres-túrós szelet



Hozzávalók a tésztához:
-          22 dkg Rama margarin
-          17 dkg porcukor
-          2 csomag vaníliás cukor
-          4 db tojás
-          23 dkg liszt
-          5 ek tej
-          2 tk sütőpor

Máz az alsó lapra:
-          10 dkg olvasztott csokoládé

A felső lapra:
-          2-3 ek. Eper lekvár

Továbbá:
-          Felezett eper (kb 30 dkg)

A krémhez:
-          25 dkg túró
-          2 dl habtejszín
-          8 dkg porcukor
-          1 cs. habfixáló


Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy kis méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk,a masszát beleöntjük,elsimítjuk és 180 fokon világosra sütjük. A megsült vajas piskótáról a papírt lehúzzuk,majd porcukorral meghintett tálcára tesszük,hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt keményre verjük a habfixálóval, majd hozzáadjuk a túrót, a porcukrot és tovább keverjük. A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. A tepsibe amibe sütöttük, tegyük bele az alsó lapot és kenjük rá az olvasztott csokoládét,majd arra tegyük rá az eperszemeket. A túrókrémet ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk.  A másik lap alsó felét lekenjük lekvárral és a krémet befedjük vele. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nekem eper lekvár nem volt itthon úgyhogy azt kihagytam. Eper helyett lehet használni félbe vágott banánt vagy narancsot, kivit, ezekkel is nagyon jól mutat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése