Hozzávalók:
Tészta:
-
25
dkg liszt
-
5
dkg vaj
-
5
dkg cukor
-
1
kk. só
-
1
dkg élesztő
-
2
tojássárgája
-
kb.
1 dl tej
Töltelék:
-
25
dkg túró
-
1
citrom reszelt héja
-
7
dkg porcukor
-
1
cs. van.cukor
-
5
dkg mazsola
-
1
tojásfehérje
A lisztbe
belemorzsoljuk a vajat, szélére szórjuk a sót és a cukrot és belemorzsoljuk az
élesztőt a közepére egy kis mélyedést csinálva és ide öntjük a picit
meglangyosított tejet is, majd a tojássárgákkal összegyúrjuk a tésztát. Addig
dagasztjuk a tésztát míg el nem válik az edény falától. Letakarva langyos
helyen addig kelesztjük, míg láthatóan kezd növekedni. Ez kb 45 perc. Közben
kikeverjük a tölteléket. A túróhoz hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citromhéjat,
a mazsolát, majd tojás felvert habját is
beleforgatjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk egy téglalappá, megkenjük a túrós
krémmel és feltekerjük. Kivajazott püspökkenyérformába tesszük és 15-20 percig
ismét kelesztjük. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük a tetejét és 160 fokos
sütőben megsütjük kb 40-45 perc alatt. Sütés után pár percig hagyjuk a kalácsot
a formában majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése