2013. június 5., szerda

Túróval töltött kalács




Hozzávalók:
Tészta:
-          25 dkg liszt
-          5 dkg vaj
-          5 dkg cukor
-          1 kk. só
-          1 dkg élesztő
-          2 tojássárgája
-          kb. 1 dl tej

Töltelék:
-          25 dkg túró
-          1 citrom reszelt héja
-          7 dkg porcukor
-          1 cs. van.cukor
-          5 dkg mazsola
-          1 tojásfehérje


A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, szélére szórjuk a sót és a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt a közepére egy kis mélyedést csinálva és ide öntjük a picit meglangyosított tejet is, majd a tojássárgákkal összegyúrjuk a tésztát. Addig dagasztjuk a tésztát míg el nem válik az edény falától. Letakarva langyos helyen addig kelesztjük, míg láthatóan kezd növekedni. Ez kb 45 perc. Közben kikeverjük a tölteléket. A túróhoz hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citromhéjat, a mazsolát, majd  tojás felvert habját is beleforgatjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk egy téglalappá, megkenjük a túrós krémmel és feltekerjük. Kivajazott püspökkenyérformába tesszük és 15-20 percig ismét kelesztjük. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük a tetejét és 160 fokos sütőben megsütjük kb 40-45 perc alatt. Sütés után pár percig hagyjuk a kalácsot a formában majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése