2013. június 6., csütörtök

Virsli túrós kelt tésztában


Ez a finomság nagyon jó vacsira de ebédre főzelék mellé is :)


Hozzávalók:
-          3 csomag füstölt virsli
-          40 dkg liszt
-          25 dkg túró
-          3 dkg élesztő
-          7-8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
-          2 ek. cukor
-          fél ek. só
-          1 dl tej
-          3 tojás
-          reszelt sajt a tetejére


Az élesztőt a tejben, a cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival 1 tojás kivételével. Langyos helyen megkelesztjük. A virsliket kettévágjuk és kevés olajon ropogósra pirítjuk. Kivajazunk vagy olajjal kikenünk egy tepsit. A megkelt tésztát kör alakúra és kb. 1 centi vastagra nyújtjuk, majd 12 cikkre vágjuk és mindegyik háromszög alakú tésztába beletekerünk egy fél virslit. Tepsibe tesszük, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal és 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése