Hozzávalók:
-
40 dkg liszt
-
3 dkg élesztő
-
1 kávéskanál cukor
-
tej
-
1 evőkanál só
-
20 dkg Rama margarin
Töltelék:
-
fél doboz kukorica
-
10 dkg parizer
-
1 tömlős sajt
-
2 evőkanál tejföl
-
1 kisebb paprika
Teteje:
-
1 tojás sárga
-
1 evőkanál tejföl
-
reszelt sajt
A langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és egy pohár segítségével korongokat szaggatunk. A tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a kis kockákra vágott parizer és paprika és a kukorica. Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak. Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk és megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése