Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 18 dkg Rama vagy vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 4 tojássárgája
- annyi tej vagy tejföl, amennyivel
nyújthatóvá gyúrjuk (nekem 1 dl tej és 2 ek tejföl kellett hozzá)
A krémhez:
- 2 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,5 dl rum
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg kakaó
- 2 púpos ek baracklekvár
A tetejére:
-
4 tojásfehérje
-
25 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,
sütőlapon vagy lapos tepsibe 3 lapot sütünk belőle. Egy lapot még melegen
összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel
lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is. A
vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval. A tésztás és a vajas
keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt. 4 tojásfehérjéből
egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is.
Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő
a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc. Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot,
majd elegyengetjük a tetejét. Másnap a legfinomabb, addigra a linzer
kissé megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése