Hozzávalók a tésztához:
-
250 g liszt
-
100 g vaj
-
1 tojás
-
½ kávéskanál só
-
1 teáskanál tejföl
A töltelékhez
-
400 g tejföl
-
3 tojás
-
150 g gouda vagy trappista sajt
-
150 g gépsonka
-
só
-
bors
-
1 gerezd fokhagyma
A tészta hozzávalóit
összegyúrjuk, kerek lapot nyújtunk belőle és kibéleljük vele a tortaformát úgy,
hogy legyen pereme is az oldalán, nehogy kifolyjon a töltelék. A tejfölt, a tojást,
az apró kockákra vágott sonkát és a reszelt sajtot és fokhagymát elkeverjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd a formába öntjük a krémet. Előmelegített sütőben
40-50 perc alatt megsütjük a pitét és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítéshez:
-
2 natúr ömlesztett sajt
-
3-4 ek tejföl
-
egy kis csokor petrezselyemzöld
és snidling
-
paradicsom
-
kígyóuborka
-
sós perec
-
csemege szalámi
A sajtkrémet összekeverjük a
tejföllel, majd rákenjük a torta tetejére és az oldalára. Az oldalát díszítjük
az apróra vágott zöldfűszerekkel, a tetejét pedig a képen látható módon, de
persze kinek, hogy tetszik. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése