- 1
db zsenge, fehér karalábé
- 10
dkg zöldborsó
- (1
evőkanál almaecet)
- 1
kis doboz natúr joghurt
- 2
teáskanál méz
- késhegynyi
bors
- csipet
só
A borsót feltesszük
párolni párolóedényben vagy kevés vízben, majd miután megpuhult,
leszűrjük és kihűtjük. Amíg a borsó párolódik, a karalábét meghámozzuk, és
vékony csíkokra szeleteljük. A kihűlt borsót, a karalábét és az almaecetet
összekeverjük. Ezután készül el a joghurtos öntet: a natúr joghurtba belekeverjük
a mézet, a sót és a borsot, majd az egészet a zöldségekre öntjük. Én az
almaecetet kihagytam belőle és anélkül is ízletes csemege.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése