Kb. 25 dkg edami
sajtot lobogó, forró vízbe teszünk. Amint bele tettük, lekapcsoljuk alatta a
lángot és 10 percig állni hagyjuk a vízben. Két “lapáttal” alányúlva ki lehet
az olvadt sajtot emelni a vízből. Nem szükséges lecsepegtetni, nem baj, ha
vizes marad. A meleg sajtot kézzel vagy sodrófával deszkán kinyújtjuk. Vizes
felülete miatt nem fog leragadni, feltekerésnél szépen elválik a deszkától.
Hozzávalók a
töltelékhez:
-
1 natúr tömlős sajt
-
1-2 darab főtt tojás lereszelve
-
füstölt kolbász apró kockákra
vágva
-
snidling vagy vöröshagyma apróra
vágva (lehet mindkettőt is) – ízlés szerint
-
reszelt sajt
-
1-2 kanál tejföl
-
5 dkg puha vaj vagy margarin
+ gépsonka
+ gépsonka
A kinyújtott sajtra
rákenjük a tölteléket. Szeletelt gépsonkával beborítjuk. (2 sort rakunk csak
fel – távolabb a másodikat, mert tolja maga előtt, ahogy feltekerjük.) Végül
jöhet a feltekerés. Két darabba vágjuk a kész rudat, majd alufóliába
csomagoljuk. Egy napig hagyjuk a hűtőben állni, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése