Hozzávalók 4
személyre:
-
30-40
dkg liszt
-
1,5
dl tej
-
2
dkg élesztő
-
1
dl kefír
-
1
tk só
Az élesztőt
belemorzsoljuk a lisztbe, ráöntjük a langyos picit cukros tejet és a többi
hozzávalót, majd összegyúrjuk, ne ijedjünk meg, ha lágy, ragacsos a tésztánk
ilyennek kell lennie. Majd takarjuk le egy konyharuhával és tegyük be a hűtőbe
legalább 1 órára, ezalatt meg fog kelni a duplájára. Amikor sütjük, olajos kézzel
kiveszünk egy kis db-ot és széthúzzuk vékonyra egyenletesen és mehet a forró
olajba és aranybarnára sütjük.
Nutellával töltött lángos
A lángos tésztát ugyanígy legyúrjuk, majd kézzel jó vékony kört formázunk és az egyik felére nutellát teszünk, ráhajtjuk a másik felét, jól összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki és így félbehajtva sütjük ki, csoki öntettel meglocsoljuk a végén, isteni finom!
Töltött lángos
A lángos tésztából egy vékony kört formázunk és teszünk bele a töltelékből, ami: pirított bacon szalonna lecsepegtetve, félkarikára vágott megpárolt lilahagyma, sajt kockákra vágva és snidling összekeverve, majd ráhajtjuk a másik felét, jól összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki és így félbehajtva megsütjük, tejföllel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése