Hozzávalók a
galuskához 4 főre:
-
400
g finomliszt
-
4
tojás
-
240
ml víz
-
só
Hozzávalók a mártáshoz:
-
10
dkg vaj
-
10
dkg liszt
-
6
dl tej
-
szerecsendió
-
só,
bors
-
5
dkg füstölt sajt
-
5
dkg trappista ( vagy ki amilyet szeret )
-
petrezselyemzöld
-
1
nagy fej vörös vagy lilahagyma
Tetejére:
-
reszelt
sajt
A vizet
felforraljuk a galuskához, ha már forr, akkor kikeverjük a tésztáját, nem
szabad állni hagyni mert nagyon nehéz lesz vele dolgozni és nem kell teljesen
simára keverni. Majd kifőzzük őket, amint feljönnek a víz tetejére, már ki is
lehet őket szedni, hideg vízzel leöblítjük és félrerakjuk. Besamel mártást
készítünk: a tejet felforraljuk, megolvasztjuk
a vajat, hozzáadjuk a lisztet, picit pirítjuk alacsony lángon, majd hozzáöntjük
a tejet és összeforraljuk, közbe kevergetjük és fűszerezzük sóval, borssal, reszelt
szerecsendióval, majd hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a petrezselyemzöldet és a
megpirított apróra vágott hagymát. Az egészet összemelegítjük, míg a sajt is
beleolvad, majd belekeverjük a galuskát. Kiolajozott tepsibe öntjük, a tetejére
még reszelünk sajtot és pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése