Hozzávalók a
sárga laphoz:
-
150
g liszt
-
80
g cukor
-
40
g vaj vagy margarin
-
½
kk szódabikarbóna
-
1-2
ek tejföl
A kakaós
laphoz:
-
300
g liszt
-
160
g cukor
-
80
g vaj vagy margarin
-
15
g cukrozatlan kakaópor
-
1
kk szódabikarbóna
-
2-3
ek tejföl
A töltelékhez:
-
750
g túró
-
100
g vaj vagy margarin
-
cukor
ízlés szerint
-
2
tojás
-
reszelt
citromhéj
-
lekvár
A tetejére:
-
200
g étcsoki
-
2
ek olaj
-
(1
tábla fehércsoki)
A
töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük. A sárga és a kakaós laphoz a
hozzávalókat külön tálba mérjük. A tejföllel mindkettőből rugalmas nyújtható
tésztát gyúrunk. A kakaós tésztát kettévesszük, ebből kettő kell. Kinyújtjuk a
sárga tésztát és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük. Megkenjük lekvárral
(nekem volt itthon ribizli lekvárom én azzal kentem meg, de mindegy milyet
használunk). Erre jön az egyik kakaós lap, majd a túró, és végül befedjük a
második kakaós lappal. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, gőz felett
megolvasztjuk az étcsokit az olajjal és rákenjük a tetejére. Így is jól néz ki,
de aki még díszíteni akarja, az olvassza meg a fehércsokit. Tegyük magunk elé a
tepsit vízszintesen, majd húzzunk függőleges csíkokat kb 2 cm-ként vékonyan (én
nejlonzacskóba töltöttem és kivágtam a csücskét így a legkönnyebb). Majd
fogjunk egy fogpiszkálót vagy hurkapálcikát és húzzunk egy vonalat vízszintesen
balról jobbra, majd töröljük le, és most 2 centivel odébb jobbról balra és így
tovább felváltva, közbe mindig törölve a pálcát, mert csak úgy lesz szép J Tegyük hűtőbe megdermedni és
szeletelésnél forró víz alá tartott, megtörölt késsel dolgozzunk, hogy ne
törjön el a csoki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése