Hozzávalók a
tésztához:
-
20
dkg kristálycukor
-
6
tojás
-
1,5
dl étolaj
-
1,5
dl langyos víz
-
38
dkg liszt
-
1,5
csomag sütőpor
-
késhegynyi
szódabikarbóna
-
2
ek cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók a
krémhez:
-
1
csomag puncs pudingpor
-
4
dl tej
-
7,5
dkg porcukor
-
12,5
dkg Rama margarin
-
2
ek rum vagy rumaroma
A tetejére:
-
2
tábla ét tortabevonó vagy étcsoki
-
1
ek étolaj
A tojásokat
szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját
elkeverjük a cukorral, az étolajjal és a langyos vízzel, majd hozzáadjuk a
liszttel elkevert sütőport és szódabikarbónát. Végül óvatosan hozzákeverjük a
tojások felvert fehérjét is. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe
keverünk még 2 ek kakaóport. A fehér és a barna tésztát két margarinnal kikent
és liszttel megszórt őzgerincformába öntjük, majd előmelegített sütőben
tűpróbáig sütjük. Ha megsült kiborítjuk őket egy sütőpapíros tepsire és hagyjuk
teljesen kihűlni. Közben a pudingot
felfőzzük a tejjel, majd fóliával letakarva ezt is teljesen kihűtjük.
Majd a margarint elkeverjük a cukorral és a rummal és lassan adagolva a
pudinggal. A kakaós és a fehér tésztát felszeleteljük, majd felváltva
megtöltjük őket a krémmel. Két őzgerincforma hosszúságú rudat készítünk. A
csokit vízgőz felett megolvasztjuk 1 ek olajjal és bevonjuk vele a sütiket.
Hűtőbe tesszük pár órára. Forró vízbe mártott késsel átlósan szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése