Ezt
a receptet Takács Nóritól lestem el :) Mindenkinek ajánlom az oldalát, ha
videón is megszeretnétek nézni ezt a receptet. Ezen kívül pedig sok más csajos
praktikát találtok az oldalon, megéri ellátogatni
ide: http://noratakacs.com/startflash1.php
Hozzávalók a
torta aljához:
-
müzli
tetszés szerint
-
vaj
A krémhez:
-
mascarpone
-
méz
-
citrom
Tetejére:
-
gyümölcs
tetszés szerint
-
étkezési
keményítő
-
citrom
A müzlit,
ami lehet zabpelyhes, gyümölcsös, amit szeretünk vajjal elmorzsolunk, annyival,
hogy formázható állagú legyen, majd egy tortaforma aljába nyomkodjuk bele és
10-15 perc alatt forró sütőbe süssük pirosra. A krémhez mascarponét kikeverünk
ízlés szerint mézzel és citromlével és ha kihűlt a müzli alapunk, rákenjük. A
tetejére pedig én cseresznyét használtam, de lehet barackot, meggyet, erdei
gyümölcsöt, ki mit szeret, az sem baj, ha fagyasztott, csak akkor olvasszuk ki.
A cseresznyét kimagozzuk. 2 ek mézet felteszünk a tűzre addig míg
karamellizálódik, majd hozzáadjuk a cseresznyét és felöntjük annyi vízzel
amennyi ellepi, felfőzzük, majd 1 ek étkezési keményítőt pici vízzel simára
keverünk és hozzáöntjük, megvárjuk míg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és
kihűtjük, és utána mehet a tortánk tetejére, utána pedig az egész a hűtőbe
legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése