Hozzávalók a
tésztához:
-
10
dkg vaj
-
10
dkg liszt
-
10
dkg víz
-
3
tojás
-
csipet
só és cukor
A krémhez:
-
4
dl tej
-
2
dkg étkezési vagy kukorica keményítő
-
8
dkg cukor
-
2
tojássárgája
-
1
dkg van.cukor
-
2
dl habtejszín
Csoki
öntethez:
-
2
dl főzőtejszín
-
5
dkg étcsoki
A tésztához
a vajat a vízzel, a csipet sóval és cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a
lisztet és kicsit lepirítjuk. Levesszük a tűzről és még melegen belekeverjük
egyesével a tojásokat szép simára. A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba
töltjük és nem túl közel egymáshoz egy kivajazott sütőlemezre dió nagyságú
halmokat nyomunk és előmelegített sütőbe magas fokozaton kezdjük el sütni, amíg
megnőnek és lesz egy kis színük, majd utána vegyük vissza a hőmérsékletet és a
sütőajtót támasszuk ki egy fakanállal és így süssük ( szárítsuk ) tovább még
egy keveset míg szép aranybarnák lesznek. Majd hagyjuk őket kihűlni és egy
fakanálnak a végével szúrjuk ki az aljukat, hogy bele tudjuk tölteni a krémet.
A krémhez a
tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd a van. cukorral, keményítővel,
kakaóval és egy pici tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd
beleöntjük a masszát folyamatos keverés mellett és addig főzzük, míg egy sűrű
pudingot nem kapunk. Majd hagyjuk kihűlni, de vagy kevergessük közbe vagy a
puding közvetlen tetejére tegyünk folpack-ot, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt és habzsákból megtöltjük
a profiterolokat alulról.
Az öntethez
a tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokit és kevergetve megvárjuk, míg
elolvad, majd ezzel tálaljuk a megtöltött profterolokat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése