Hozzávalók a
tésztához:
-
300
g rama
-
1
cs van. cukor
-
500
g liszt
-
150
g porcukor
-
2
tojássárgája
-
1
citrom reszelt héja
A lap
megkenéséhez:
-
2
ek barack lekvár
Hozzávalók a
töltelékhez:
-
1
kg reszelt alma
-
őrölt
fahéj
-
pici
citromlé
-
50
g darált háztartási keksz
-
50
g darált dió
-
kristálycukor
ízlés szerint
Tetejére:
-
1
tojás
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb fél órára, majd felezzük el a
tésztát és az egyiket nyújtsuk ki kb fél cm vastagra, téglalap alakúra. Tegyük egy
kivajazott sütőlemezre vagy tepsibe, villával böködjük meg és tegyük be a
sütőbe, amíg félig meg nem sül. Majd kenjük meg 2 ek baracklekvárral és kenjük
rá a hozzávalókból kikevert tölteléket és tegyük rá a másik kinyújtott lapot.
Tetejét kenjük meg felvert tojással és a villával megdíszíthetjük a tetejét
csíkokba vagy hullámokba, majd tegyük vissza és süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése