Hozzávalók a
tésztához:
-
30
dkg liszt
-
20
dkg vaj
-
10
dkg porcukor
-
1
tojássárgája
-
citromhéj
-
2
cs van.cukor
-
csipet
só
A
töltelékhez:
-
50
dkg túró
-
2
tojássárgája
-
6
dkg búzadara
-
2
cs. van.cukor
-
citromhéj
-
mazsola
-
8
dkg k.cukor
Tojáshabhoz:
-
5
tojásfehérje
-
15
dkg cukor
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb fél órára. Majd kinyújtjuk kb fél
centi vastagra téglalap alakúra, villával megszurkáljuk és betesszük sülni de
nem kell sokáig mert ezt a sütit 3szer sütjük. Kb 20 perc, nem baj, ha nem kezd
el barnulni. Közben a töltelék hozzávalóit kikeverjük, majd rákenjük a tésztára
és megint visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a töltelék összeáll és
megbarnul picit a tészta. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük verni, majd hozzáadjuk
a cukrot és kemény fényes habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltve a tészta
tetejére nyomjuk, annyi vékony helyet hagyva a csíkok között, hogy majd a végén
lekvárt nyomunk oda. Majd visszatesszük a sütőbe, de a sütőajtót egy fakanállal
támasszuk ki és addig süssük, míg a hab meg nem barnul picit. A legvégén pedig
vékonyan lekvárt nyomunk a habcsíkok közé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése