Hozzávalók:
-
800 g burgonya
-
300 g paradicsom
-
400 g zöldbab
-
20 db olajbogyó
-
30 g sajt
A dresszinghez:
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor bazsalikom
-
6 ek olivaolaj
-
só
-
bors
A
burgonyát megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük,
leszűrjük. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. A babot megfőzzük, leszűrjük. Az olajbogyót is felkarikázzuk, majd mindent összekeverünk. A dresszinghez a fokhagymát, fokhagymaprésen átnyomjuk. A bazsalikomot
megmossuk, leveleit letépkedjük, párat félreteszünk, a maradékot apróra vágjuk.
Elkeverjük az olajjal és fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük. A
salátára öntjük, és jól összekeverjük. Sajttal és a maradék bazsalikomlevéllel
megszórva tálaljuk. Hidegen, melegen egyaránt jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése