Hozzávalók (23 cm):
Tészta:
350 g tojásfehérje
(10 tojás)
300 g cukor
300 g
kókuszreszelék
Krém:
4 dl tej
100 g cukor
100 g
kókuszreszelék
40 g kókuszos vagy tejszínes
pudingpor
100 g fehér
csokoládé
500 ml Hullala habtejszín
Díszítés:
200 ml Hullala habtejszín
Négy sütőpapírra rajzoljunk 23 cm-es kört. A tojásfehérjét
kezdjük el robotgéppel verni, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény
habbá. Majd forgassuk hozzá a kókuszreszeléket. Osszuk négy felé, majd egy kanál
segítségével oszlassuk el négy sütőpapíron, tepsire téve a megrajzolt kör
alapján. Előmelegített sütőben süssük 10-12 percig, amíg szép aranybarnára
pirul az alja mind a négyet. A krémhez 1 dl tejet keverjünk össze a
pudingporral. A maradék 3 dl tejet a cukorral, és a kókuszreszelékkel és a
fehércsokival és kezdjük el melegíteni, majd kavarjuk hozzá a pudingos tejet,
és főzzük sűrűre. Közvetlenül a krémet fedjük le folpackkal, és hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a krémhez. Töltsük meg a lapokat és vonjuk be a krémmel
a torta tetejét és oldalát is. Csokidarával, felvert tejszínhabbal és
csokifenyővel díszítettem Karácsony miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése