Hozzávalók:
2db pisztráng
3 ek mustár
4 gerezd fokhagyma
1 bögre finomliszt (én kevertem bele pirospaprikát, sót és borsot is)
só, bors
olaj
A megtisztított, megmosott halakat sűrűn, kb fél cm mélyen beirdaljuk, majd
besózzuk. A mustárt elkeverjük a zúzott fokhagymával, és belemasszírozzuk a
pisztrángokba úgy, hogy a vágásokba is jusson belőle és a hasába is. 1-2 órát
hűtőszekrényben pihentetjük. Ez idő elteltével megforgatjuk a paprikás lisztben, és kiolajozott tepsibe
ropogósra sütjük.
Tepsis krumplihoz:
megmaradt burgonyapüré
trappista sajt
Maradt meg burgonyapürém, így tepsibe simítottam és (
volt itthon még egy kevés feta sajtom azt is rámorzsoltam ) és reszelt sajttal
megszórtam és megsütöttem.
Káposzta salátához:
1 kis fej lila
káposzta
1 db nagyobb alma
2 kis pohár kefír
citromlé
só, bors
1 kis fej vöröshagyma
1 ek olívaolaj
A káposztát legyaluljuk, a hagymát és az almát
belereszeljük, majd összekeverjük pici sóval, borssal, olajjal, kefírrel,
citromlével és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése