Hozzávalók a
tésztához:
-
6
tojás
-
30
dkg cukor
-
20
dkg liszt
-
6
ek hideg víz
-
4
ek cukrozatlan kakaópor
-
2
vaníliás cukor
-
2
kk sütőpor
-
2
csipet só
Ezt a
mennyiséget megfeleztem és 2 piskótát sütöttem belőle, egybe nem is férne bele
egy formába mert kifolyna ahogy sül és nől. A tojások fehérjét csipet sóval és
a vízzel kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgájákat, a cukrokat, majd
fakanálra váltunk és óvatosan de alaposan beleforgatjuk a lisztet, a sütőport
és a kakaót, amit előzőleg összekevertünk. Majd kivajazott, lisztezett
tortaformába öntjük és megsütjük.
Hozzávalók a
túrókrémhez:
-
2
doboz ricotta (50dkg)
-
50
dkg túró ( krémes )
-
porcukor
-
citromlé
és héj
-
vaníliás
cukor
A
hozzávalókat összekevertem és kész is.
A csoki
krémhez:
-
10
dkg étcsoki
-
10
dkg rama
-
5
dkg cukor
-
1
ek rum
A csokit
vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal, hozzáadjuk a rumot, majd hagyjuk kihűlni
és hűtőbe tesszük kb 20-30 percre, de közbe nézzünk rá, mert hamar dermed és
nagyon kemény lesz.
Díszítéshez:
-
2-3
dl habtejszín
-
gyümölcsök
-
menta
levél
-
zabpehely
A 2 piskótát
ketté vágjuk és jöhet a töltés, az elsőre jöhet egy adag túrókrém, majd
valamilyen gyümölcs rá, én barackot kockáztam fel, majd a második piskóta, erre
a csoki krém, a harmadik piskóta, erre jön a maradék túrókrém, megint gyümölcs
és végül a negyedik piskótával zárjuk. Tejszínnel bevonjuk a tetejét és az
oldalát is és megdíszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése