Hozzávalók:
-
50
dkg darált hús
-
50
dkg savanyú káposzta
-
50
dkg rizs
-
3
fej vöröshagyma
-
5
dkg szalonna
-
3
gerezd fokhagyma
-
só,
bors, őrölt kömény, majoranna
-
1
ek pirospaprika
-
2-3
dl tejföl
A rizst
kevés olajon megpirítjuk kicsit, majd sózzuk adunk hozzá egy fej hagymát és
kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük és lefedve sütőbe fél óra alatt
készre sütjük. A másik fej hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, majd
hozzáadjuk a darált húst, kifehéredésig sütjük és pirospaprikával megszórjuk,
miután a tűzről levettük, majd vízzel felengedjük és fűszerezzük sóval,
borssal, a reszelt fokhagymával, majorannával és köménnyel és majdnem puhára
főzzük a husit. A szalonnát kis kockákra vágjuk zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk
az apróra vágott vöröshagymát és a káposztát, majd 10 perc alatt megpároljuk a
káposztát. Egy tűzálló tál aljára helyezzük a káposzta felét, majd jöhet a rizs
fele, a pörkölt fele, a rizs másik fele, ismét a pörkölt és a káposztával
zárjuk be, tejföllel megkenjük és kb 1 óra alatt sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése