2024. május 25., szombat

Babfasírt


Hozzávalók:
1 konzerv vörösbab
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Liszt, zsemlemorzsa
Majoranna, őrölt kömény, só, bors, füstölt fűszer paprika

A babot leöblítjük és villával szétnyomkodjuk pépesre. A hagymákat apróra vágjuk kevés olivaolajban lepirítjuk és mehet is hozzá a babhoz a fűszerekkel együtt, ezekből ízlés szerint. A fűszerpaprikából nem kell sok, elég intenzív, de a többiből mehet több, úgy jó, minél fűszeresebb. Majd annyi zsemlemorzsát és lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható állagot kapjunk. Érdemes megprobálni egyet sütni, hogy nem esik e szét mert ha igen akkor még tenni kell hozzá lisztet, zsemlemorzsát. Én kb egyenlő arányban adtam hozzá mindkettőből. Gombócokat formázunk, ellapítjuk és bő olajban kisütjük. Ebédre köret mellé vagy szendvicsbe tízóraira, vacsira is tökéletes. Nekem az íze teljesen visszaadta a húsos változatét😊 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése