2013. május 16., csütörtök

Tonhalas tészta





Amióta rábukkantam erre a receptre, mindenki imádja a családban J

Hozzávalók:
-          1 cs. penne vagy tollhegy tészta
-          2 tonhalkonzerv
-          1 nagy üveg sűrített paradicsom
-          1 fej vöröshagyma
-          2-3 gerezd fokhagyma
-          10 dkg sajt
-          1-1,5 dl víz
-          só, bors, morzsolt bazsalikom

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, vízzel leöblítjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon egy jó nagy lábosba megpároljuk, majd jön rá a szűrőben előzőleg lecsepegtetett kicsit kinyomkodott tonhal a paradicsompüré, só ,bors, bazsalikom, és a víz és egy kicsit összeforraljuk majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Majd az egészet egy kiolajozott tepsibe öntjük és reszelt sajttal megszórjuk és fél óra alatt megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. Hmmm szuper! Hasonlót csináltam már, de az egy bolti paradicsomos-olajbogyós szósszal készült és csak a tonhalat kellett hozzáadni. Azóta sem tudtam olyat venni, de ez alapján el tudom készíteni, csak olajbogyó kell még hozzá :) Köszi a receptet!

    VálaszTörlés